Atlético Madrid – CD Leganés 2:0

Iako to nije bio uvjerljiv pobjeda, ali tri boda su jednostavno broje. Atletico Madrid je potrebno da se oporavi nakon neuspjeha u prvom polufinalu utakmici Copa del Rey protiv Barcelone, a igra se štedi Leganés je za njega pravi izbor. Dva cilja su se pobrinuli u oba poluvremena Fernando Torres.

Kućni ljubimci su na Vicente Calderon jasan favorit, i to ne samo potrebno postići punu red iza njega da bi Bet-at-home depozita Real Sociedad peti i šesti Villareal, ali i da vrše pritisak na trećem Seville. Mala Madrid derbi ovaj put nije oklijevao, kao što je bio u kolovozu prošle godine. Tada je igrao bez golova.

Položen samo nekoliko sekundi i nije pristojan borio svoje mogućnosti Fernando Torres. Pobjegao obranu, ali sve završava razrađen i vrsta rotor upravo poslao van.


Nakon petnaestak minuta igra je već Atlético preuzeo vodstvo. Siovas spotaknula u kaznenom prostoru Fernando Torres i nogama kaznu.

Njegova izvedba je Griezmann, koji je na čelu Bet-at-home kladionica Unibet samo u sredini cilj, gdje je vratar Iago Herrerín mogli intervenirati. No, lopta je udario od sebe kako bi mogao prevariti Fernando Torres, koji je imao lako doklepával preko gol linije. Reprezentacije Diego Simeoneho jer Bet365 klađenje uživo je u međuvremenu naselili najbližu moguću vodstvo.

Mnogo je vidjeti da je ostatak prvog čina nije bilo, ali je na početku drugog poluvremena, Los Colchoneros osigurati vodstvo. U Ángel Correa je totalno razočarao, ali nekoliko minuta, bio sam u mogućnosti gurnuo loptu kroz sredinu rozeběhnutého Fernando Torres i španjolskog napadača Iago Herrerínem vyběhnuvším prije hladnokrvno završio u rašlje.

Leganés prednji stvarno nije. Ipak, on još uvijek može imati dvadeset minuta prije kraja utakmice dramatizirati. Prvo Szymanowski je osnovan na lijevoj strani, a zatim prelazi na Alberto Bueno trava čiji je udarac završio tek neposredno uz vrata. Nekoliko trenutaka kasnije morao biti vratar Miguel Ángel Moya, jer je pred njim nakon ubačaja iz kornera nastao opasan prodor.